blauw tafelkleed

Jeanstrend 2023, denim blauw tafelkleed

De jeanstrend van 2023 inspireerde ons voor een nieuwe kleur in de linnencollectie van Cottona; denim blauw. Dit blauwe tafelkleed staat prachtig in een stoer interieur. Denim blauw combineert mooi met zwart en (room)wit en grijstinten maar ook met zachte pastelkleuren komt deze kleur heel mooi uit.

Lees verder

tafeldecoratie leer

Tafeldecoratie trend: leer!

De trend van natuurlijk materiaalgebruik in het interieur is voor iedereen inmiddels wel bekend. In de blogpost Maison et Objet schreven we al eerder over trends in tafeldecoratie. Ambachtelijk gemaakte producten van natuurlijke materialen zijn helemaal in. We verlangen ernaar om ons ook in huis te omringen met pure materialen van het platteland of uit de natuur. De nieuwste interieurtrend is de veelvuldige toepassing van leer! Een leren bank of stoel heeft iedereeen wel in huis maar wist je dat er ook behang van leer is? Arte heeft prachtig luxe behang van leer in de collectie. Dit leren patchwork vloerkleed is ook een echte eyecatcher.
Het behang en het vloerkleed zijn verkrijgbaar bij Beumers Ateliers. JP Walker maakt zelfs leren keukens. Zeer exclusief. Leer heeft een stoere look en combineert goed met andere natuurlijke materialen zoals linnen.

Lees verder

tuintafelkleed

Kleur op de tuintafel – tuintafelkleed in UV bestendige stof

Buitenstoffen zijn anders dan stoffen van katoen of linnen. Ik zie vaak, bij woonreportages op tv in woonbladen of online, de meeste mooie linnen tafelkleden op de tuintafel liggen. Je moet je alleen niet vragen hoe die kleden eruit zien na een zonnige zomer. Zonlicht en linnen of katoenen stoffen zijn geen goede combinatie. Katoen en linnen verbleekt snel in de zon. Daarom hebben wij al sinds de start van Cottona een fijne collectie outdoorstoffen, die met glans de Europese zomers doorstaan. Lees verder

Tafelkleed op maat

Tafelkleed op maat; nieuwe damast dessins!

Met de feestdagen in het vooruitzicht is een mooi gedekte tafel dè sfeerbrenger in huis. Een mooi tafelkleed op maat is een onmisbare basis. Speciaal voor de feestdagen hebben we onze collectie damast dit najaar uitgebreid met twee nieuwe damast dessins; Modern en Floral.

Lees verder

linnenlook polyester tafelkleed

NEW FABRIC: Linnenlook polyester tafelkleed

Cottona bestaat inmiddels alweer een dikke tien jaar. Vanaf dag één maken we tafellinnen van katoen en linnen, prachtige natuurlijke materialen die altijd de hoofdmoot van onze collectie zullen blijven uitmaken. In de afgelopen jaren was er veel vraag naar een mooi polyester tafelkleed, vanwege de praktische eigenschappen. Polyester gaat lang mee, strijkt zich makkelijk en is goed bestand tegen zonlicht.

Vele zoektochten op beurzen en bij weverijen leverde, buiten de leuke ontmoetingen, steeds niets op. De stof was tè synthetisch (statisch, plakkerig) of te glibberig (glijdt van de tafel af) of het had gewoon een te goedkope uitstraling.  Een lelijk glansje, ouderwetse kleuren, gevoel niet goed etc. Altijd was er wel iets waardoor we afhaakten. Totdat afgelopen januari een weverij ons benaderde met de vraag;  is dit misschien iets voor jullie? Ja! Dat was iets voor ons!

Eindelijk een luxe polyester tafelkleed met de looks van linnen. Deze stof is gemêleerd (twee kleuren draden) en wat grover geweven. Door het gewicht (215 gram per m2) blijft dit linnenlook polyester tafelkleed mooi op tafel liggen. Verkrijgbaar in zes moderne tinten die goed mixen en matchen met onze uni katoen en linnencollectie. Bij Cottona verkrijgbaar in 15 standaardmaten èn maatwerk (direct online bestellen).

De photoshoot was een feestje met dit fotogenieke stofje.

 

 

groot tafelkleed

XXL kerstdiner? Ook een groot tafelkleed bestel je online bij Cottona!

U heeft een grote ronde, ovale of rechthoekige eetkamertafel maar u kunt nergens een mooi groot tafelkleed vinden? Herkent u dat? Deze ergernis staat aan de oorsprong van het ontstaan van Cottona in 2009. Vanuit eigen behoefte (en de gedachte dat zullen vast meer mensen hebben) en een passie voor stoffen en tafeltextiel is Cottona ontstaan. Inmiddels worden er over de hele wereld tafels gedekt met (grote) tafelkleden van Cottona. Bij zowel de consumenten als de zakelijke markt. Lees verder

Inspiratie tafelen: interieurbeurs Maison et Objet

Afgelopen maandag zijn we voor een dosis ‘inspiratie tafelen’ naar Parijs geweest. Naar onze favoriete beurs: Maison et Objet. In onze branche een van de mooiste beurzen vind ik. Alle toonaangevende mooie merken staan er. Tafellinnen, serviesgoed, tafeldecoratie, kerstdecoratie, meubels, designartikelen, textiel en bijzondere interieur objecten, je kijkt je ogen uit. Lees verder

Cottona tafelkleed op maat voor de feestdagen

Tafelkleed op maat voor de feestdagen

Iedere tafel verdient een tafelkleed op maat vinden wij. En met de feestdagen voor de deur is het hèt moment om eens te kijken wat er nog in je linnenkast ligt. Een paar mooie tafelkleden zijn een must-have voor je linnencollectie vinden wij. Bij Cottona kun je alle maten en vormen online bestellen. Je kunt kiezen uit 6 stofsoorten en 60 kleuren die je onderling goed kunt mixen en matchen.

Lees verder